Mikrobiologie potravin a mikrobiologické laboratorní metody 1
Mikrobiologie potravin a mikrobiologické laboratorní metody 1: Všichni účastníci
- Fórum Novinky
Praktická cvičení ZS
- Úkol Protokol č. 1 - stanovení celkového počtu mikroorganismů
- Úkol Protokol č. 2 - stanovení Enterobacteriaceae
- Úkol Protokol č. 3 - stanovení E. coli
- Úkol Protokol č. 4 - stanovení enterokoků
- Úkol Protokol č. 5 - stanovení kvasinek a plísní
- Test Test - Stanovení vybraných indikátorových mikroorganismů v potravinách
Úvod do mikrobiologie potravin
Mikrobiologická laboratoř
Kultivační média
Kultivace mikroorganismů
Taxonomie prokaryot
Morfologie bakterií
Stavba bakteriální buňky
Genetika bakterií
Růst a množení bakterií
Výživa bakterií a příjem živin
Základní principy metabolismu bakterií
Faktory ovlivňující přežívání mikroorganismů v potravinách
Princip překážek, prediktivní mikrobiologie
Vztahy mezi mikroorganismy
Indikátorové mikroorganismy
Vybraní původci alimentárních onemocnění
- Složka Clostridium botulinum - článek
- Test Test - Bacillus cereus
- Test Test - Clostridium botulinum
- Test Test - Listeria monocytogenes
- Test Test - Staphylococcus aureus
- Test Test - Campylobacter spp.
- Test Test - Cronobacter spp.
- Test Test - Salmonella spp.
- Test Test - STEC
- Test Test - Vibrio parahaemolyticus
- Test Test - Yersinia enterocolitica