H4CH - chemie kombinovaná forma studia
Sekce | Název | Popis |
---|---|---|
Voda I | Voda fyzikálně chemické vlastnosti, vodíkový můstek, |
|
Fyzikálně chemické parametry. Vodíkový můstek |
||
Voda II | Voda - význam pro živou hmotu a potraviny |
|
Funkce vody v organismu. Voda v potravinách posuzování čistoty vod Disperzní soustavy |
||
Aminokyseliny a bílkoviny | Základní charakteristika aminokyselin, rozdělení, reakce aminokyselin, fyzikálně chemické vlastnosti, Struktura bílkovin, rozdělení, rozpustnost, izoelektrický bod, denaturace |
|
Základní rozdělení aminokyselin, reakce aminokyselin, význam pro živou hmotu Bílkoviny - struktura bílkovin, rozpustnost bílkovin, vliv pH - izoelektrický bod bílkovin, denaturace |
||
Mastné kyseliny | Základní charakteristika MK Reakce MK |
|
Tuky | Základní charasteriky, reakce, homolipidy, heterolipidy, doprovodné látky lipidů |
|
Rozdělení Význam v organismu a potravinách Reakce tuků Chemická charakteristika |
||
Sacharidy | Rozdělení, rekce, důležité produkty reakcí, významné mono, di a polysacharidy |
|
Rozdělení podle funkčních skupin Rozdělení podle počtu uhlíků Reakce Významné mono, di a polysacharidy |
||
Vitaminy | Přehled důležitých vitaminů |
|
Význam a zdroje vitaminů |
||
Biologicky významné prvky | Přehled prvků |
|
pH | Co to je pH, výpočty pH silných a slabých elektrolytů. Vžýpočet pH pufrů. Pufry v organismu |
|
Základy, teorie, výpočty |