H4CH - chemie kombinovaná forma studia
Sekce | Název | Popis |
---|---|---|
Voda I | Voda I | Voda fyzikálně chemické vlastnosti, vodíkový můstek, |
Voda I | Fyzikálně chemické parametry. Vodíkový můstek |
|
Voda II | Voda II | Voda - význam pro živou hmotu a potraviny |
Voda II | Funkce vody v organismu. Voda v potravinách posuzování čistoty vod Disperzní soustavy |
|
Aminokyseliny a bílkoviny | Aminokyseliny a bílkoviny | Základní charakteristika aminokyselin, rozdělení, reakce aminokyselin, fyzikálně chemické vlastnosti, Struktura bílkovin, rozdělení, rozpustnost, izoelektrický bod, denaturace |
aminokyseliny a bílkoviny | Základní rozdělení aminokyselin, reakce aminokyselin, význam pro živou hmotu Bílkoviny - struktura bílkovin, rozpustnost bílkovin, vliv pH - izoelektrický bod bílkovin, denaturace |
|
Mastné kyseliny | Mastné kyseliny | Základní charakteristika MK Reakce MK |
Tuky | Tuky | Základní charasteriky, reakce, homolipidy, heterolipidy, doprovodné látky lipidů |
Tuky | Rozdělení Význam v organismu a potravinách Reakce tuků Chemická charakteristika |
|
Sacharidy | sacharidy | Rozdělení, rekce, důležité produkty reakcí, významné mono, di a polysacharidy |
Sacharidy | Rozdělení podle funkčních skupin Rozdělení podle počtu uhlíků Reakce Významné mono, di a polysacharidy |
|
Vitaminy | Vitaminy | Přehled důležitých vitaminů |
Vitaminy | Význam a zdroje vitaminů |
|
Biologicky významné prvky | Prvky | Přehled prvků |
pH | pH | Co to je pH, výpočty pH silných a slabých elektrolytů. Vžýpočet pH pufrů. Pufry v organismu |
pH | Základy, teorie, výpočty |