Sekce Název Popis
Voda I Soubor Voda I

Voda  fyzikálně chemické vlastnosti, vodíkový můstek,

Soubor Voda I

Fyzikálně chemické parametry.

Vodíkový můstek

Voda II Soubor Voda II

Voda - význam pro živou hmotu a potraviny

Soubor Voda II

Funkce vody v organismu.

Voda v potravinách

posuzování čistoty vod

Disperzní soustavy

Aminokyseliny a bílkoviny Soubor Aminokyseliny a bílkoviny

Základní charakteristika aminokyselin, rozdělení, reakce aminokyselin, fyzikálně chemické vlastnosti,

Struktura bílkovin, rozdělení, rozpustnost, izoelektrický bod, denaturace

Soubor aminokyseliny a bílkoviny

Základní rozdělení aminokyselin, reakce aminokyselin, význam pro živou hmotu

Bílkoviny - struktura bílkovin, rozpustnost bílkovin, vliv pH - izoelektrický bod bílkovin, denaturace

Mastné kyseliny Soubor Mastné kyseliny

Základní charakteristika MK

Reakce MK

Tuky Soubor Tuky

Základní charasteriky, reakce, homolipidy, heterolipidy, doprovodné látky lipidů

Soubor Tuky

Rozdělení

Význam v organismu a potravinách

Reakce tuků

Chemická charakteristika

Sacharidy Soubor sacharidy

Rozdělení, rekce, důležité produkty reakcí, významné mono, di a polysacharidy

Soubor Sacharidy

Rozdělení podle funkčních skupin

Rozdělení podle počtu uhlíků

Reakce

Významné mono, di a polysacharidy

Vitaminy Soubor Vitaminy

Přehled důležitých vitaminů

Soubor Vitaminy

Význam a zdroje vitaminů

Biologicky významné prvky Soubor Prvky

Přehled prvků

pH Soubor pH

Co to je pH, výpočty pH silných a slabých elektrolytů. Vžýpočet pH pufrů. Pufry v organismu

Soubor pH

Základy, teorie, výpočty