Textura potraviny
Требуемые условия завершения
Přirozené krytí povrchu některých potravin poskytuje výbornou ochranu proti vniknutí a následným škodám způsobených mikroorganismy.
Mezi tyto struktury patří skořápka vajec, skořápky ořechů, obilka na zrninách, kůže zvířat, vazivová pouzdra orgánů, atd.
U jatečně opracovaného masa je svalovina kryta povázkou, která při správné chladírenské teplotě a vlhkosti oschne a tím vytváří překážku pro vniknutí mikroorganismů (má nízkou aw).
Kůrka chleba chrání mechanicky a nízkou aw (rostou pouze plísně, nikoli bakterie).
Mezi tyto struktury patří skořápka vajec, skořápky ořechů, obilka na zrninách, kůže zvířat, vazivová pouzdra orgánů, atd.
U jatečně opracovaného masa je svalovina kryta povázkou, která při správné chladírenské teplotě a vlhkosti oschne a tím vytváří překážku pro vniknutí mikroorganismů (má nízkou aw).
Kůrka chleba chrání mechanicky a nízkou aw (rostou pouze plísně, nikoli bakterie).
Последнее изменение: понедельник, 1 сентября 2014, 11:12