Volby zápisu

Cílem předmětu bude seznámit studenty s nejvýznamnějšími a nejfrekventovanějšími neinfekčními chorobami dietárního charakteru. V přednáškách bude pozornost věnována jednak onemocnění, která vznikají z nesprávné výživy, tj. nevyváženým množstvím jednotlivých základních živin krmiva (bílkoviny, tuky a cukry), vzhledem ke skutečné potřebě zvířat. Dále zde bude kladen důraz, především na chyby v minerální a vitaminózní výživě a jejich dopad na vývoj, reprodukci, produkci a zdravotní stav zvířete. Speciální pozornost bude věnována negativnímu dopadu antinutričních látek na zdravotní stav zvířat. V praktických cvičeních budou demonstrovány nejvýznamnější choroby zvířat dietárního původu, včetně preventivních opatření a prezentovány nejčastější metabolické poruchy a intoxikace zvířat.
Zápis sebe sama do kurzu
Zápis sebe sama do kurzu