Sfoglia il glossario usando questo indice

Caratteri speciali | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z | TUTTI

H

Histamin

Biogenní amin vznikající z aminokyseliny histidinu. Může být obsažen například ve zkaženém rybím mase. Má řadu biologických účinků - působí na hladké svalstvo dělohy, rozšiřuje cévy, uplatňuje se při vzniku zánětu


Hořčík (Mg)

funkce interakce deficience zdroj

správná funkce nervového a pohybového systému

podpora imunitního systému

napomáhá regulovat hladinu glukozy

energetický metabolismus a proteosyntéza

přebytek narušuje mtb Ca a P

hyperecitabilita

svalové křeče

konvulze

respirační potíže

kolaps

zelená listová zelenina

ořechy

obilniny

 

  • uhličitan hořečnatý
  • chlorid hořečnatý
  • oxid hořečnatý
  • hořečnaté soli kyseliny orthofosforečné
  • síran hořečnatý
  • glukonan hořečnatý
  • hydroxid hořečnatý
  • hořečnaté soli kyseliny citronové

Hrubý protein

Hrubý protein (dříve dusíkaté látky)

 

= obsah celkového dusíku = bílkovinný + nebílkovinný

  • bílkoviny
  • nebílkovinný dusík = volné aminokyseliny, dusičnany, dusitany, ale také možné nebezpečné látky (např. melamin)

Hydrolyzát z chrupavek

  • zdroj chondroitin sulfátu
  • podpora správné funkce kloubů

hydrolyzát z korýšů

  • zdroj glukosaminu
  • podpora správné funkce kloubů